fredag 25 december 2015

God morgon vänner!

En besvärlig sak med att skriva denna blogg är att det gäller att skriva personligt om mig, men inte bli för utlämnande. Det finns ju sådant man vill berätta i en dagbok, men knappast skicka ut i cyberrymdens nyfikna näsa. 

Så är det för närvarande med mig. Jag är liksom uppfylld av känslor som jag tyvärr inte kan dela med er, mina små nyfikna vänner i galaxen. Och då blir det liksom svårt att skriva något alls. 

Så jag får väl skriva om något annat än mig själv. Vilket ni kanske är glada för. Jag kommer inte heller på någon äldre släkting att förtala. Inte ens om kyrkoherden i Vretträsks församling i Västerbotten Timotheos Uddenberg avser jag berätta. Även om berättelsen om hur han blev innehavare av ett större antal pornografiska statyer från Benin har sina poänger. Speciellt hur de kom att pryda predikstolen i samband med biskopsbesöket 1873 är rätt spännande. Men ej heller om denna händelse avser jag berätta. 

Igår såg jag lite på Påvens midnattsmässa ifrån Rom. Det var högtidligt och vackert på många sätt. Men tyvärr är det ju så nu mer, att så fort man ser en barnkör eller andra barn uppträda i sådana sammanhang blir man lite rädd. Man får liksom lust att rusa fram och skrika ”akta er för fan det finns katolska präster här och de är inte att lita på.”  Och sedan får man lust att skälla ut föräldrarna till dessa barn som tagit med sina ungar till ett så farligt ställe. 

Jag funderar på att gå på bio. Det var länge sedan jag gjorde. När jag var så där mellan 15 till 25 gick jag ofta på bio. Inte minst såg jag rätt många rätt dåliga filmer, som jag idag knappast skulle betala pengar för att se. Det var ofta mer action än innehåll i dessa rullar om man säger så. Fast en och annan bra film slank med. Som den italienska filmen ”Vi som älskade varandra så mycket”. Den vill jag se om, så jag skall kolla om den finns att att köpa eller hyra. 

Det är alltså juldag och vad jag skall använda denna till har jag inte bestämt. Men jag skall laga något gott och smaka på den utmärkta och mycket rökiga whisky som jag fick av Emelie och Ronnie i julklapp. Jag skall nog liksom ägna mig åt hattifnatteri, innan jag ger mig av mot horisonten.:

”Och så för de dålighetsliv, upplyste Joxaren.
Dålighetsliv? sa mumintrollet och blev intresserad. Hur då?
Jag vet inte riktigt, sa Joxaren. Kanske de trampar ner folks köksträdgårdar och dricker öl.
Vi satt länge och tittade efter hatifnattarna som seglade mot horisonten.”


Peter

Inga kommentarer: