söndag 6 december 2015

God kväll vänner!

När jag var barn fanns det filmisar. Det var bilder med filmstjärnor och kändisar på som man kunde samla på och byta med varandra. Fast jag tror att det var mest tjejer som höll på med det. Jag samlade i alla fall aldrig på sådana bilder. 

Men nu har kändisarna flyttat in på Systembolaget. Jag brukar ju gå dit nästan varje fredag och köpa en flaska vin. Förr kunde man ju ibland titta på etiketterna när man köpte vin. Ofta var det ju en bild på vinproducentens hus på vinflaskorna och vinet hette Château de nöff eller något sådant. Men nu är det ofta kända personer på flaskorna. Det är alla möjliga kändisar som Per Moberg, Ernst Kirshsteiger, Per Gessle och Maria Montazami på ettiketten. Det finns också vin med Elvis, Plura och Lasse Stefanz på. Det är en konstig utveckling tycker jag. Men jag kanske bara är avundsjuk som inte själv fått mitt nylle på någon flaska. Det skulle säkert bli en succé. En champagne som heter Peter med mig på bild på utsidan. Winston Churchill  sa ju att champagne skall vara ”kall, torr och gratis.” Och min får gärna vara kall och torr. Men den skall kosta mycket stålar, för något vill man ju ha för att stå på utsidan av flaskan. 

Samtidigt är det konstigt att det har blivit så poppis med kändisviner. Själv skulle jag aldrig ta hem Ernst eller Maria Montazami och ställa på bordet. Då skulle man ju bara tänka på barfota fötter i storlek 47 eller några jävla tofsar, när man korkar upp. Och en flaska Plura skulle få en att tänka på en svettig Plura med naken överkropp, som svettas i salladen. Sådant kan ju definitivt få en att tappa aptiten. Det skulle ju vara svårt att få ner. Så ur nykterhetssynpunkt skulle man ju välja ut kändisar som gör att man inte vill dricka alkohol. Jag menar, vem fan skulle få ner en droppe av ett vin som hette Bert med en bild av Bert Karlsson på utsidan. 

Men som sagt en flaska kall bubblande Peter champagne skulle säkert sitta fint. Med mig leende på utsidan, blir det ju en rent erotisk upplevelse. Jag kommer ju bli en fara för folkhälsan, om jag inte blir lagom dyr. En 400 spänn flaskan är jag ju säkert värd. Och det är ju inte så farligt dyrt för champagne. 


Peter


Inga kommentarer: