söndag 1 november 2015

Hej vänner!

Idag den första november för ungefär 13.798 miljarder år sedan inträffade vad jag förstå den jättestora smäll som var en början på alltihop. Varför denna jättestora smäll inträffade just då är oklart. Kanske det bara var dax för det. Som att en valnöt på grannens träd plötsligt får för sig att lämna detta träd och falla till marken. Varför nöten faller just då går inte riktigt att förklara. Ej heller varför nöten vid sidan om, väljer att hänga kvar några timmar till. På det sättet liknar valnötter och universum varandra. Saker bara händer när det är dax för dem att hända. 

Lite som kärlek vid första ögonkastet. Man ser en väldig massa ögon passera och så plötligt ser man några som gör att man genast tänker: ”jaha nu är man kär”. Eller som gikt i en stortå. Man går och lägger sig glad och frisk utan en aning vad som väntar. Så vaknar man med en röd, varm, ond och otäck tå. Som man sedan får hoppa runt med i flera timmar. Det gör ont och det kan ju kärlek också göra.

Läste ni förresten om hur farligt det är att äta behandlat kött som korv och bacon. Det stod i tidningen att det är lika farligt som rökning, alkohol och arsenik. Och det är ju farliga saker alltihop. Fast jag röker ju inte eller är någon större brukare av arsenik. Men om man nu skall välja mellan bacon och arsenik, så skulle jag definitivt välja bacon.

Så nu bör man alltså inte längre äta behandlat kött. Det är lite synd för jag gillar stekt fläsk med raggmunk. Men det är rätt jobbigt med alla hälsoråd. Ett år skall man undvika att äta fett. Sedan skall man undvika kolhydrater. Sedan skall man hälla i sig litervis med vatten. Sedan skall man ge fan i det. Ett tag är ett glas rödvin om dagen hur nyttigt som helst. Men veckan därpå är det inte alls nyttigt. Ett tag skall ungar som visar minsta tecken på allergi undvika att träffa alla djur med päls, från myskoxe till humla. Men nu skall de minsann utsättas för pälsdjur från bebisåldern och framåt för att slippa bli allergiska.

Men en konstig grej som slagit mig är att ju fler människor som bantar ju fler får besvär med övervikt. När jag var barn var det nästa inga som bantade och de flesta människor var rätt normalviktiga. Iallafall som barn. Gubbar i min ålder kunde vara rätt runda om magen ibland. Men inte bantade de för det. Ej heller minns jag att runda damer bantade så mycket. På något sätt ansågs det att det ingick i den mänskliga artens normalutseende att en del blev lite runda efter 40 års ålder. Som en äldre gorillahanne (en så kallad silverrygg) är rund som en Buddhastaty om magen. De ser liksom ut på det sättet och skulle aldrig komma på tanken att banta. 

Så jag har kommit på en diet som nog skulle hjälpa människor att må bättre och som bygger på åratal av erfarenhet. Alltså bör man regelbundet äta följande för att må bra:

Stekt strömming med potatismos.
Dillkött på kalv
Kokt torsk med äggsås
Porterstek med gräddsås
Wallenbergare med lingonsylt, ärtor och potatismos.
Köttbullar med gräddsås och inlagd gurka
Rimmad oxbringa med rotmos
Stekt salt sill

Håller man sig till den dieten och hoppar över annat dumt mår man rätt bra. Fast man kanske inte blir så smal.


Peter

Inga kommentarer: