fredag 23 oktober 2015

God morgon vänner!

Jag har känt mig nedstämd hela veckan och morden i Trollhättan gör det inte bättre. Inget känns liksom riktigt kul just nu.

Men trots att det känns motig skall jag skriva några rader på min blogg. Annars kanske ni som läser den ger upp helt och aldrig mer går in och kollar om jag har skrivit något. Fast jag funderar faktiskt lite på att lägga ner den verksamheten ett tag.

Som ni vet ingår i mitt jobb en del testande och utredande. Det är inte alltid en så kul arbetsuppgift. Men den måste göras. En sak som jag lagt märke till är att det finns en massa konstiga test på Facebook som många av er verkar roade av att genomgå. Man kan få reda på vilket djur man är mest lik, vilken blomma man liknar, vad man gjorde i sitt tidigare liv och vem bland ens vänner som beundrar en. Bra och viktiga saker alltihop. Själv testar jag mest begåvning, minne, mående och sådant trist. De borde jag sluta med. Nästa gång det kommer någon som skall testas skall jag kolla om det finns något bra test på Facebook istället. Sen skall jag skriva ett utlåtande och i det skall det stå: ”Huruvida detta barn är normalbegåvat eller inte har jag ingen aning om. Men efter testning på internet kan jag konstatera att hon är mest lik en blåsippa och var prinsessa i sitt tidigare liv. Dessutom är hon älskad och beundrad av Kalle Engström i klass 5b.” Så skulle jag skriva och alla utom en del tråkmånsar skulle tycka det var en utmärkt utredning. Men antagligen skulle jag få sparken, vilket idag skulle kännas rätt bra.



Peter

1 kommentar:

Maria sa...

Men vi skulle få det så mycket tråkigare utan dig!