fredag 18 september 2015

Hej vänner!

Igår delades Ignobelpriset ut till de forskare som genom sin forskning haft de knasigaste uppslagen till undersökningar och dessutom genomfört dem. Bland annat belönades en forskare som undersökt var ett bistick gör ondast. Han kom fram till att det var värst att bli stucken på näsborren, överläppen och penis. Det måste vara en modig man som sticker in sin penis i en bikupa för att bli stucken. Fast att det skulle göra jävligt ont, var ju knappast överraskande. Mitt förslag att är att han går vidare genom att pröva hur det är med geting, brännmanet och skorpion.

För det är ju så att all forskning gör att man inte bara svarar på de hypoteser man ställt upp utan även skapar nya frågeställningar. Själv undrar jag till exempel varför min katt låter så fånig när han ser på fåglar utanför fönstret. Likaså hur han kan veta vad det kommer bli för väder. Om det är sol ute på morgonen och han inte vill gå ut så slår det aldrig fel att efter några timmar blir det regnigt och blåsigt. Hur fan kan han veta det? Han måste ha någon slags inbyggd väderradar i skallen. Likaså vet han när jag är deppig för då lägger han sig med huvudet mot min kind. Men det gör han aldrig annars.

Jag skulle alltså mycket väl kunna forska på kattens beteende och kommunikation. Däremot inte på var bistick gör mest ont.

Det är alltså fredag och denna helg kommer jag och katten fira denna i ensamhet. En riktig grabbhelg med andra ord. Vi får väl hitta på något extra trots allt. Jag brukar, som ni vet, försöka laga något som både jag och min pälsklädde vän uppskattar. Idag tror jag det blir kokt torsk med äggsås. Det tycker jag är jättegott och kamrat katten också. Men jag skall dricka vin till tror jag. Katten dricker inte sådant.

Ute blåser det småspik så ikväll hoppar jag nog över cyklandet, lat som jag är.

Peter


Inga kommentarer: