lördag 11 juli 2015

Hej vänner!

Ute är det 13 grader och lite blåsigt. För att vara högsommar är det ju lite ovanligt kallt. Mig gör det inte så mycket men jag är orolig för att fåglarna inte skall må bra. Tornsvalorna har tydligen flugit iväg söderut för här i Visby finns knappt en tornsvala kvar. Som jag skrev för någon vecka sedan, kan tornsvalorna ge sig iväg långt om det blir kallt och för dåligt med insekter.  Sedan kommer de igen när värmen kommer åter. 

Jag tänker på den äldre Västgötalagen som jag tror skrevs ner någon gång på 1200-talet. I den skiljer man verkligen på folk och folk. Det var exempelvis dryga böter på att dräpa en västgöte. Men att dräpa en gubbe från Svealand var billigare. Att ta livet av en dansk eller speleman (lekare) kostade inte ett jävla dugg. Det tyckte de västgötska bondläpparna var alldeles riktigt och inte ett dugg konstigt. 

Men vi skall inte tro att 1200-talets västgötarna var så mycket värre än vad vi är idag. Hela det forna Jugoslavien föll ju ihop i mord och terror, för att man skilde på folk och folk. Vilket vi påminns om just i dagarna. Och det är fullt med tokjävlar som hatar dem som inte är muslimer eller är muslimer på fel sätt. Sådana otrogna kan man saklöst ta livet av. Och även i Sverige finns de massa människor som tycker det är en väldig skillnad på dom andra och vi. Det är för jävla tragiskt.

Själv vet jag inte vad jag skall skriva om mer. För jag känner mig deppig och kan inte komma på något kul att skriva om. Här i offentligheten har jag ingen lust att skriva annat än om det som är lite lagom personligt och kul. Jag vill inte vara privat och berätta om sådant tråkigt, som ni inte har med att göra. Och nu kommer jag inte på något kul. Så jag avser hålla käften. 

Peter


Inga kommentarer: