fredag 10 juli 2015


God morgon!

Idag är det mörkt, blåsigt, regnigt och kallt i Visby. Det känns faktiskt mer som höst än sommar. Det här är sista dagen före min semester. Och vad jag förstår skall det ostadiga vädret fortsätta ett tag till. Det tycker jag inte är så dumt. För då kan man stanna inne och läsa en bok, utan att man måste känna sig tvungen att gå ut. Man kanske till och med får tillfälle att börja skriva en bok. I alla fall kommer jag få tid att skriva lite på min blogg.

Igår pratade vi om astrologi på jobbet. Det var lite intressant. Själv är jag ju född i lejonets stjärntecken vilket, som ni vet, är det bästa stjärntecknet att vara född i. Det finns de som är födda i andra stjärntecken och dem är de lite synd om.

Fast egentligen är ju lejonhannar ena riktiga slashasar. De ligger mest där bland lejonhonorna och slöar och ser loja ut. Framåt kvällen sticker lejonhonorna ut för att döda en gnu eller en sebra. Då lufsar lejonhanen med lite slött. Men när bytet är fällt skall han ändå vara bland de första att glufsa i sig. När jag har sett på naturfilmer verkar det som lejonhannar mest slöar, käkar och parar sig med honorna i flocken. Men honorna verkar gilla sina slöa hanar ändå, fast de verkar vara rätt odugliga. Kanske är det för att de har så snygg pälskrage. Men när lejonhanen blir gammal och orkeslös så kommer det en ny och pigg lejonhane och kör iväg honom på savannen. Det kan ju inte vara så kul. Men fram tills dess kan man vara lite avis på lejonhanarna. Få ligga där i skuggan under ett träd omgiven av honor som vill para sig med en och fixar käket. Hur trevligt och mansgrisigt som helst.

Peter

Inga kommentarer: