måndag 13 juli 2015

Hej vänner!

Jag läste i Dagens Nyheter att de 85 rikaste personerna på jordklotet har mer pengar än vad de fattigaste 3,5 miljarder människorna på jordklotet äger tillsammans. Det stod vidare att en procent av världens rikaste äger hälften av världens rikedom. Så orättvis är världen. 

Den här veckan är den så kallade Stockholmsveckan här i Visby. Det betyder att en massa unga människor som i vanliga fall tillbringar sin fritid på Stureplan i Stockholm kommer hit för att roa sig. Vad jag har förstått så gör de av med en jävla massa pengar på champagne och annan dyr sprit. För i dessa kretsar är det fint att visa att man har pengar och har råd att dricka och spy upp champagne för 1000 spänn flaskan. 

Idag åkte jag förbi hamnen i Visby. Det borde jag låtit bli för jag blir alltid illa berörd den här veckan. Där ligger stora fritidsbåtar som är stora som lustjakter och kostar många miljoner kronor. På dem sitter unga män som ser ut att vara mellan 18 till 20 år som jag gissar fått låna båten av pappa och dricker drinkar. Det finns också unga damer på båtarna, men fördomsfull som jag är gissar jag att de unga männen är skepparna. Bara resan hit från Stockholm måste kostat många tusenlappar i bränslekostnad. Nu undrar ni naturligtvis om jag inte unnar unga människor att ha roligt och festa. Och svaret på denna fråga är nej. Inte om det sker på detta löjligt slösaktiga sätt.

Det finns, vad jag förstått, folk som blir jävligt upprörda över att fattiga människor sitter utanför affärer och tigger. Själv blir jag betydligt mer provocerad över att se ovanstående bortskämda fåntrattar sitta på sina miljonkronorsbåtar och se ut som de är något. Så jag hoppas denna vecka blir kall, regnig och rejält blåsig. För sommarsol kan man inte köpa för pengar. Inte ens om man har en rik farsa. Och det är rätt åt dem.

Peter




Inga kommentarer: