måndag 20 juli 2015

Hej vänner!

Det är kul att ni läser min blogg. Men fortfarande är den ingen större succé. I alla fall inte vad gäller antalet läsare. Nu får jag väl erkänna att jag nog har ett eget behov av att skriva ner vad jag funderar på och nog skulle göra det utan så många läsare. Men samtidigt är det kul när ni som läser tycker att jag skrivit något bra. Då blir jag lite mallig minsann. Men jag har funderat på hur jag skulle kunna få ännu fler som läser mina inlägg.

Jag har förstått att den senaste litterära framgången som varit framgångsrik är romanen ”Femton nyanser av grått”. I alla fall heter den något åt det hållet. Till skillnad från er små snuskhummrar har jag inte läst denna bok. Men ni har förstås läst den allihop och därmed gjort författarinnan jätterik. Själv har jag inte blivit ett dugg rik på mitt skrivande. Men det tänker jag ändra på.

Ni som läser min blogg regelbundet har ju märkt att den kännetecknas av en viss prydhet och anständighet. Jag har därför lite svårt att skriva om sådant som tydligen säljer bra. Sådant som  ni tydligen kastar er över så fort ni ser det. Ett tag tänkte jag att jag liksom skulle lura mig till nya läsare genom att locka med spännande rubriker på mina inlägg. Jag skulle ju till exempel kalla ett nytt inlägg ”10 nyanser av gult” Då kanske någon skulle tro att det handlade om sådant som roar er, som sex och snusk. Men när ni börjar läsa kommer det att handla om kantarellplockning. Men då han ni ju redan börjat läsa och kanske blivit intresserade. Likaså kunde ”25 nyanser av grönt” handla om sallader. Och ”35 nyanser av rött” kunde handla om rödvin.

Men i längden skulle det väl inte hålla att lura till sig läsare på det sättet. Då måste man väl trots allt skriva om the real thing för att ni skall bli nöjda. Men det är svårt att gör på ett bra sätt. Även väldigt duktiga författare brukar ju misslyckas med detta. När seriösa författare skriver om sex blir det ju oftast bara töntigt. För allvarligt och just seriöst. Inte ett dugg kul och fnissigt. Men som sagt jag är för pryd för att skriva om sådant över huvud taget. Men en dag kanske jag kommer över denna blyghet och då jävlar kommer ni att rodna, tro mig.

Peter



Inga kommentarer: