lördag 18 juli 2015

God kväll i stugan!

Så har mänskligheten nått fram till planeten Pluto. För några år sedan ansågs ju Pluto inte vara en riktig planet utan bara en dvärgplanet. Man bestämde att dessa dvärgplaneter skulle kallas plutoider. Men nu kanske Pluto får bli en planet igen. Fast det finns en massa månar i solsystemet som är mycket större än Pluto.

Jag tittade på bilder som tagits av rymdsonden New Horizons. Såg mest ut som en jävla stenöken. Ett jämfört med jorden tråkigt ställe. Men om mänskligheten inte skärper sig kommer jorden snart också se ut som Pluto. Pluto var ju förresten den romerska namnet på den grekiska guden Hades. Han som härskade över dödsriket. Det passar ju bra för bilderna från Pluto var utan både liv och skönhet.

Pluto har en måne som heter Charon. Charon var han som forslade de dödas själar över floden Styx till dödsriket Hades. Som alltså hette det samma som guden som styrde över eländet. För det besväret ville han ha ett litet mynt som man lade under den dödes tunga. Men det fanns bara enkelbiljetter till det jävla stället och så är det ju fortfarande. 

Musse Pigg har ju en hund som heter Pluto. Den är ju mycket skojigare än planeten med samma namn. Jag har en kompis som har en hund som är lite lik Pluto. Fast den hunden är svart-vit och inte gul. Men i övrigt är han rätt lik Pluto. 

Det finns ju också ett begrepp som heter plutokrati. Det är ett statsskick där makten innehas av de som är rika. I Sverige fick man inte rösta om man inte hade stålar fram till 1918. Så det var någon sorts plutokrati innan dess. Kvinnor fick inte rösta förrän 1921, även om de var rika som troll.

Apropå plut så har jag lagt märke till att många unga damer numera på något sätt fixar till sina läppar så de plutar. Alltså inte bara när de skall pussas, utan hela tiden. Vad jag har förstått sprutar de in något i läpparna för att uppnå denna pluteffekt. Antagligen är det fint med plutläppar nu för tiden, eftersom det gått mode i detta. Fast jag tycker oftast det ser lite onaturligt ut på något sätt. 

Peter


Inga kommentarer: