måndag 27 juli 2015

God kväll!

I kväll tänker jag på bondbönor. Alltså inte på landsbygden boende tjejer. Ej hellre damer i agentfilmer.  Utan på de goda bönor som man nu kan käka. Anledningen till att jag tänker på dessa bönor är att jag idag inhandlat sådana på Stora Tollbys gårdsbutik där man nu kan köpa dessa bönor. På dessa gjorde jag en sallad med bönor, tomater och salladslök.

Så här gör man när man gör den sådan sallad:

Först tar man av själva bönskidan, som liksom är ytterkläderna på bönan. Där innanför ligger bönorna liksom på en fin päls för insidan på bönskidan är liksom pälsklädd. Det är lite pilligt, men man skall inte ha bråttom när man klär av bondbönor. När detta är gjort kokar man bönorna en stund och sedan sköljer man dem med kallt vatten. Men  bönorna är liksom klädda i ett genomskinligt skal, som en neglige. Så även detta måste avlägsnas. Det tar lite tid, så man får inte ha bråttom här heller. Det brukar gå lätt att liksom smeka av detta skal. När detta är gjort ligger bönan där alldeles naken och grön. Bönerna tycker om om man droppar lite fin olivolja på dem. 

Ja, sedan är det bara blanda med tomater och finhackad salladslök. 



Peter



Inga kommentarer: