lördag 20 juni 2015

God morgon vänner!

I morse när jag vaknade var jag inte så kaxig. Nu kanske ni tror det beror på att jag drack massa sprit igår men det är fel. Jag drack två glas med italienskt bubbel och det var allt. Men på mornarna är jag rätt ofta en rätt vemodig typ. Det brukar gå över när jag druckit kaffe och ätit en macka och startat upp tänkemaskinen. Men innan dess är tankarna sega som vore de av sirap och sorgliga. 

Men nu är redan i fin form igen och beredd att skriva till er. Fast ni är ju ofta unga och oförståndiga typer, till skillnad från mig. Så det är säkert många av er som inte är så pigga just nu och behöver hjälp av en vis erfaren man som mig. Så här följer ett recept som kan hjälpa:

Bred en hård macka och strö över några albyl och koltabletter. Skölj ner detta med ett glas Resorb vätskeersättning (finns på apoteket). Knapra i er två Novalucol och drick ett rått ägg. När ni vilat en stund och huvudvärken lättat, så stek två ägg, ett paket bacon, några köttbullar och tre potatisar. Sedan är ni säkert som nya och orkar ta itu med livet. Då är det är bara att ringa upp och be om ursäkt för gårdagens uppförande och dämpa ångesten med lite medveten närvaro för att solen skall skina igen. 

Jag kom att tänka på det som kallas ”New Age”. Här i Visby finns en affär som säljer ”New Age”-grejor. Nu har jag glömt bort vad denna affär heter. Men den är full med kristaller, stenar och tarotkort. Dessutom finns det massor med olika sorters rökelse som hela affären stinker av. Den luktar liksom en blandning av hasch och rengöringsmedel. Som det luktar hos Peps Persson när han städat köket, gissar jag. Men det finns massa andra spännande saker också som indianska drömfångare. Det är någon sorts nät i vilka man kan tråla efter nattens drömmar. Dessutom finns det böcker om den indiska kärlekskonsten karma sutra. Nu är jag en blyg person som aldrig skulle tordas bläddra i en sådan bok offentligt. Men det räcker med att titta på omslagen för att förstå att man måste vara ormmänniska för det skall fungera. Själv skulle man omedelbart få ryggskott och kramp. Det skulle vara rätt jobbigt att dyka upp som en fällkniv på Visby lasarett och förklara att man har lagt ett ben bakom huvudet för att ställningen ”kärlekstranan” kräver det. 


Peter

Inga kommentarer: