måndag 15 juni 2015

God kväll i stugan!

Jag läste just att det har fötts en ny prins. Så den här veckan har vi alltså fått både en ny prinsessa och en ny prins. Det är ju titlar som man liksom bara tilldelas utan att själv göra så mycket. Antingen får man ragga upp en prins eller prinsessa eller så får man se till att födas av en sådan. Man kan också se till att vara resultatet av en kopulation mellan en kung och en drottning. Men det är det enda sätten att få denna fina titel. 

Förr i världen kunde kvinnor gifta sig till tjusiga titlar. Gifte de sig med en prost blev de prostinnor. Gifte de sig med en doktor blev de doktorskor. Gifte de sig med en major blev de majorskor. De blev liksom lite upphöjda efter giftemålet och lite finare. Undra hur det blivit om den traditionen funnits kvar nu när folk av samma kön får gifta sig. Hur skulle det blivit då om man gifte sig med en major till exempel. Då hade man ju själv blivit major gissar jag. Trots att man inte gått en dag på Karlberg. 

Numera får man minsann jobba sig till sin egen titel. Om man inte vill bli prins eller prinsessa. Då är det sängvägen som gäller. Om man inte haft turen att födas av en drottning eller prinsessa. Men annars får man minsann lura ner en kunglighet i sänghalmen och hoppas på det bästa. Har man tur kan man därefter bli prins eller prinsessa. Detta utan att ta ett enda öre i studielån. En fin titel utan någon längre utbildning med andra ord. 

Själv har jag ju nu efter många år betalat av mitt studielån. Man kanske skulle blivit prins istället. Det hade man sparat mycket pengar på. Jag undrar vad en prins tjänar förresten. Tror att det är rätt välavlönat och det verkar inte så väldigt ansträngande. Fast inte så kul precis. 


Peter



Inga kommentarer: