lördag 30 maj 2015

God morgon vänner!
Det regnar och blåser ute. Så jag och min vän katten sitter inne och vill inte gå ut. Han kom just in efter att ha varit ute i några timmar. Men han har ställen han sitter på när det regnar. Så han är aldrig blöt fast det regnat. Då sitter han i våran sopbod eller i någon av ruinerna till det slutat regna. För jag bor ju i rosorna och ruinernas stad. Det tycker katten är bra. Han skiter i rosorna, men ruinerna gillar han. Han har massa prång och gömställen där. Ibland när man går förbi en ruin kan man höra en jamning. Då kan han sitta högt upp i en ruin och spana ut genom en liten glugg över sin stad. 
Jag har tänkt på att det finns pärm-människor och låd-människor. Pärm-människor är sådana som har ordning på sina papper. När de får ett lönebesked till exempel, så sätter de in det i en pärm. Ordentligt under den flik som har månadens namn. Även andra viktiga pappers sätt in i pärmar under flikar. Låd-människor har en låda och i den knölar de ner lönebesked, garantibevis och försäkringsbrev. När lådan är full efter några år, tar de fram en ny låda och ställer undan den andra i källaren. Jag är en typisk låd-människa. När jag var yngre ville jag ibland bli en pärm-människa. Men nu när jag fyller 61 år om några månader har jag insett att det inte går. Det är nog lättare att byta kön än att gå från låd-människa till pärm-människa.
Men jag är bra på att betala räkningar. Ofta betalar jag faktisk samma räkning två gånger. Det är lite bra, för då får man ibland tillbaks pengarna från den andra betalningen. Konstig nog känns det som man just fått lite extra pengar som man kan använda till något skoj. Som en vinstlott ungefär. 
Nu har det slutat regna så nu skall jag gå ut en sväng. Funderar på att köpa räkor till lunch. Dock ej rödlistade från Nordsjön. Jag och min pälsklädde kompis gillar räkor.
Peter

Inga kommentarer: