söndag 12 april 2015

Kära församling!

På så där år 700 före Kristus fanns det i Grekland en poet som hette Hesiodos. Han skrev visst dikter om olika naturväsen och gudar. Hesiodos kom fram till att det fanns ungefär trettiotusen gudar, vilket måste sägas vara rätt många. Numera är det ju ingen som tror på så många gudar. Vad jag förstår tror de flesta religiösa personer bara på en gud. Vilket, enligt min uppfattning, är en för mycket. För på något sätt har folk som tror på just denne gud en förmåga att koppla bort medmänsklighet och förnuft, mer än andra. Dessutom skall man av någon gåtfull anledning respektera deras ideér. Varför det? Om någon säger sig tro på tomten så skulle vi nog gärna vilja höra hans argument och bevis för tomtens existens. Och skulle han säga att han saknade bevis, men bara trodde på tomten så skulle vi nog tycka att personen i fråga själv var en jävla tomte. Men om någon säger sig tro på Jahve eller Allah skall vi plötsligt respektera detta. Detta trots att det är den typen av ideér är det som ställer till mest jävelskap och elakhet av alla nu för tiden.

Förr kunde jag tänka att den religiösa dyn skulle upplösas av sig själv. Att vetenskap, kunskap och förnuft skulle göra att de religösa vanföreställningarna skulle lösas upp som dimma. Men det verkar inte som det fungerar på det sättet. För runt om i världen mördas det och jävlas värre än vanligt i religionens namn. Och jag läste i tidningen idag att ett helt gäng pingstpastorer skrivit att homosexuella människor syndar genom kära ner sig i folk av samma kön. En reporter fråga en av undertecknarna som heter Tommy Dahlman om det betyder att homosexuella kommer till helvetet. Och på det svarar denne pingstpastor och riksdagskandidat för kristdemokraterna:

Ja, så måste det vara. Det finns en dubbel utgång. Man kan gå förlorad. Och kommer man inte till himlen kommer man till helvetet. Vårt uppdrag är att berätta det för människor.”

Religiösa människor har en jävla förmåga att hota med helvetet. Där kan man tydligen hamna om man inte tror på gud, om man tror på fel gud, om man är sunni, om man är shia eller om man kärar ner i folk av samma kön som man själv har. Nu tror jag inte på helvetet. Men jag är inte så rädd för att komma dit. För där är det så jävla fullt med religiösa fanatiker och pingstpastorer, att det nog inte finns plats för en gudsförnekare som mig. Sankte Per kommer säga: ”Där nere är det knökfullt. Så du får väl komma in fast du syndat båda tanke och handling. Men jämfört med dem där nere är det ju ingenting.”


Peter

Inga kommentarer: