lördag 3 januari 2015



God kväll i stugan!
Det börjar bli dax att sammanfatta 2014 och allt viktigt som hänt det här året.
I januari säger påven Franciskus att internet är Guds gåva och något som alla katoliker borde ta del av. Speciellt rekommenderar han sina kardinaler att ta del av sidan www.nudesexynuns.vatican. 
I februari är det olympiska vinterspel i Sotji i Ryssland. Vinnare i grenen ockupation med lögn och list är den tidigare vinnaren i snedsteg Vladimir Putin.
I mars inget som är värt att skriva om. Utom att det börjar lukta hundskit ute och att morgonhimlarna är vackert röda.
I april besöker Sverigedemokraternas partiledare Malmö. Men det är ingen som vill prata med honom så han får åka hem igen. I Nykvarn hittar man en 2000 år gammal grav. Vilket är det roligaste som hänt i Nykvarn på 2000 år.
I maj vinner Österrike Eurovision Song Contest. Hon som vinner heter Conchita Wurst. Vilket för oss som vet vad Conchita betyder på spanska är ett rätt kul namn. Conchita har förresten en bror som heter Brat Wurst. Och en lillasyster som gift sig med en känd tysk sångare. Så numera heter hon Saur Kraut. 
I juni avgår Spaniens kung Juan Carlos och ersätts av sin son Felipe. Bra gjort och borde uppmuntra andra kungar att ”vända blad”och avgå. I Sverige döps en prinsessa till Leonore. Låter som namnet på någon figur i en Disneyfilm. ”Tingeling och Leonore på nya äventyr i sagans land” kunde den heta. Svenska kyrkan får också en ny ärkebiskop som heter Anje Jackelén. Inte Binje Packalén som en del säger. I juni biter också fotbollsspelaren Luis Suaés en spelare i motståndarlaget. Bara någon dag senare biter Adrian på avdelningen Ugglan en liten flicka som heter Wilma och går på samma avdelning. Skitjobbigt faktiskt.
I juli vinner Tyskland fotbolls-VM. De slår Argentina med 1–0. I Tyskland är man jätteglada och i Argentina gråter man. Själv är jag ensam på en ö i Bottenhavet och funderar över livets mening. Kommer inte fram till någonting faktiskt.
I augusti fyller jag 60 år, vilket får mig att fundera på livets mening. Fortfarande utan resultat. 
I september är det riksdagsval som slutar i osäkerhet och förvirring. Det var en tråkig historia som vi nog inte sett slutet på än. I Skottland röstade skottarna för att stanna kvar i Storbritannien. Annars hade de fått byta namn till Något Mindre Storbritannien. Men nu blev de kvar och slapp detta. Vilket gjorde Drottning Elisabeth så glad att hon tog en dubbel Bombay Saphire med julmust. Det är inte många som vet att Bettan gillar julmust. Men nu vet ni det.
I oktober får vi en ny statsminister och massa andra ministrar. Två av dem är tidigare språkrör. De kallas Helröret och Halvpannan av grabbarna i Vasaparken. De tycker att Helröret är bäst, precis
som i verkligheten. Men det hände bra saker också. Nämligen att Malala Yousafzai får Nobels fredspris. Vilken tjej! Det jagas ubåtar i Stockholms skärgård också. De är förmodligen ryska och små som Fiat 500. Men vi lär aldrig få veta för de smiter iväg som tjuvar om natten. Det kan ha varit ryska minkar också. Man vet aldrig. De är också väldigt små. Det är därför ryska damer ofta har så korta pälsar. 
I november är det mörkt, kallt och blåsigt. En riktig skitmånad som vi hoppar över.
I december skall det först bli ett extraval. Men sedan är det julafton och folk är trötta och lite less. Så extravalet ställs in tills vidare. Nästa år blir alltså valfritt som Östersjön. Eller kanske inte. Vi får se vad som händer. 
Peter

Inga kommentarer: