fredag 17 december 2021

Hej vänner!

Det är fredag och jag har inga planer för dagen. Jag har jobbat en del de sista veckorna och är nu klar med det. Det har varit rätt kul att känna att jag kan göra en insats. Dessutom ingår det ju i mitt jobb att träffa människor av den lite mindre sorten. Vet ni förresten att ordet ”barn” visst har med ordet ”bära” att göra. Det betyder alltså ungefär den som blir buren. Så från början betydde det väl spädbarn gissar jag. Men i lite överförd betydelse behöver ju alla barn bäras, tills de blir vuxna. Sedan får man ta mig fan ta ansvar och bära sig själv. Men några gånger under livet behöver man hjälp att bära, inte sig själv, men sina bördor. Men i bibeln står det: ”Sten är tung, och sand är svår att bära, men tyngre än båda är förargelse genom en oförnuftig man.” Vilket stämmer i denna tid när dumheten verkar få fritt spelrum. Inte minst på internet där det sprids så mycket dumma idéer att man blir rädd.

Annars skjuts det, misshandlas och rånas på ett otäckt sätt. Jag blir faktiskt mest rädd och ledsen när jag läser om detta nu för tiden. Förr kunde jag bli lite förbannad. Men numera blir jag mest ledsen. Det är ju för jävligt att ett litet antal psykopater av olika ålder, får trakassera en hel befolkning. Jag hör ibland sådana där som gått marxistisk grundkurs, med den överlägsenhet som kännetecknar den typen av människor, redogöra för orsaken till denna utveckling. Att det skulle bero på sociala orättvisor och ojämlikhet. Men våra grannländer är ju inga under av social rättvisa och inte var Sverige mer jämlikt, när jag var ung. Inte fan var gängvåld och ungdomar som rånade andra ungdomar, då speciellt vanligt. Vilket det inte heller är i våra grannländer. Som jag skrivit tidigare har jag fått allt svårare att hålla denna otäcka utveckling på lämpligt avstånd. Jag blir faktiskt riktigt ledsen, när jag hör om eländet nu för tiden.

Det verkar vara en ny våg av virussmitta på väg. För min personliga del är jag inte speciellt orolig. För jag har ju fått tre sprutor och kommer, om jag blir smittad och sjuk troligtvis överleva. Men jag tycker synd om den sjukvårdpersonal som kanske åter en gång skall behöva sätta på sig rymddräkter och slita ut sig. Det finns de som av olika skäl inte bör vaccinera sig. Men vad jag förstår är de väldigt få. Men att folk som gått på myter eller av ren lättja ger fan i att vaccinera sig, är så dumt så man blir rädd. Jag läste att ett antal evangeliska tv-predikanter i USA av den typ som bruka hylla den föregående presidenten och sagt att vaccinet är vänsterns och djävulens påfund, nu själva dött av viruset. Vissa av dessa hade visst ångrat sig på sitt yttersta och uppmanat släktingar att vaccinera sig. Jag vet inte om detta är sant. Men om det är det så borde deras kistor prydas med en dumstrut, istället för med blommor. Dessutom borde de få betala vården för de stackars människor, som de lurat att inte vaccinera sig.

Det skall på julafton skjutas upp ett nytt rymdteleskop. Med det skall man kunna se ännu längre ut i universum än någonsin tidigare. Vilket ju också betyder att man kommer se ännu längre bak i tiden än någonsin förr. Inte ända tillbaks till ”Big Bang” men nästan. Till när de första galaxerna bildades. Nu är det ju inte synligt ljus man skall titta med, utan infrarött. Om jag förstod det hela rätt. Men kanske kommer de längst bort se en infraröd gammal gubbe med långt skägg, som pekar med sitt finger och säger: ”Vad säger du nu då, din gamla gudsförnekare”.

Jag skall kanske få låna en hund på söndag. Vilket jag ser fram emot. För jag tycker om hundar och de brukar gilla mig. Det finns de som säger att de är kattmänniskor och de som säger att de är hundmänniskor. Jag gillar de flesta hundar och kattor. Antagligen skulle jag gilla hästar också, om jag kände några. Kossor är jag lite misstänksam mot. Jag gillar de flesta människor, men långt ifrån alla.

Nu skiner solen ute och jag får väl gå ut en sväng. Man har ju inte många timmar på sig innan det blir mörkt igen. Men snart vänder det och blir ljusare. Om några månader börjar ugglorna hoa om natten och sedan blir det vår. Man kommer cykla under lärksång och se blåsippor spegla himlen. Man kommer sitta i en tallbacke och dricka kaffe medan en stare sjunger i närheten och plötsligt hör man en ormvråk. Man kollar mot himlen, men förstår efter en stund att det bara är staren som luras, genom att härma en ormvråk.

Peter

 


 



 

Inga kommentarer: