måndag 5 juli 2021

Hej vänner!

Nu har en ung polis blivit skjuten till döds. Mördaren är tydligen en 17-årig kille som nyss blivit utsläppt efter att behandlats ett år någonstans, efter sitt förra våldsbrott. Då stack han tydligen en kniv i halsen på någon. Nu var han ute för att mörda några i det gäng som styrde den andra delen av bostadsområdet, där han bodde. Detta var tydligen uppdelat på så sätt att två gäng styrde varsin halva av detta område. Så kom den unga polisen förbi och då sköts han till döds.

Vem som bestämde att den uppenbarligen mycket farliga unge mannen skulle släppas ut och dessutom få återvända till det bostadsområde där han redan umgicks med grovt kriminella, vet jag inte. Nu blir han väl inlåst något eller några år igen. Sedan blir han väl utsläppt och hinner väl mörda någon till, innan han på nytt låses in på nytt.

Det har ju hänt hemska och otäcka saker förr. Men på något sätt känner jag mig mera hudlös inför sådana händelser nu för tiden. Jag blir liksom ledsen på ett annat sätt. Dessutom känns det som den den här tragedin är ytterligare ett steg på en samhällsutveckling, som skrämmer mig. En utveckling som ingen verkar ha någon lösning på. Man hör om löften om fler poliser och straffskärpningar. Men själv är jag övertygad att detta kommer få ingen eller liten effekt. Just att de politiker som har ansvaret för att få ett stopp på denna terror, förefaller så naiva skrämmer mig. Bara tron att man genom att låsa in ett större antal våldsbenägna psykopater skulle få stopp på eländet är ju ett önsketänkande. I så fall måste man ju låsa in dem och aldrig släppa ut dem, så länge de är farliga. I Danmark får man ju fördubblat straff om man deltar i organiserad gängbrottslighet. Det kanske är en idé att införa även här.

Klockan är 01:21 och jag kan inte sova. Det är för varmt. Ute är det 20 grader och inne säkert ytterligare några grader. Jag bor ju i ett hus som är gjort i ett material som lagrar värme. Så efter någon veckas värmebölja så är det varmt hela natten. När det är så här varmt ute hjälper det inte att vädra heller. Det är en anledningarna till att jag inte tycker om när det är så här varmt. Jag gillar överhuvudtaget inte att vara varm och svettig.

Marilyn Monroe blev en gång av någon nyfiken reporter tillfrågad vad hon sov i på natten. Kanske hoppades han att hon skulle svara negligé eller något sexigt. Men hon svarade visst, att hon sov endast iförd Chanel nr 5. Själv försökte jag sova ovanpå täcket endast iförd svett. Det gick dåligt och antagligen doftar jag inte parfym heller.

Om någon vecka skall jag på nytt röntgas i en sån där datortomografi-apparat. Det gör inte ont eller så. Men är ändå lite obehagligt. Man känner sig lite som man skall köras in som en limpa i ugnen. Sedan är det ett jävla liv. Man får som tur är, hörselkåpor för att slippa bli hörselskadad. Därefter får man vänta ett tag på att få besked, om hur man ser ut inombords. Vilket är lite oroligt. Men det är bara att stå ut och hoppas det är någorlunda okej.

Det växer på min kolonilott. Nu har jag till exempel rätt mycket mangold. Jag satte denna grönsak för några veckor sedan och den bara sprutade ur jorden. Men jag har kommit på att jag inte gillar mangold. Jag gjorde en paj med mangold istället för spenat. Den var okej. Men så prövade jag att stuva mangold till panerad fisk. Det var riktigt äckligt. Så nu har jag massa äcklig mangold som jag inte vet vad jag skall göra med. Jag har också fått rätt mycket squash. Jag gjorde en vegetarisk pastasås av en sådan. Den blev riktigt god. Men det kommer nya hela tiden och jag vet inte riktigt hur jag skall använda detta överflöd av smaklös gurka. För egentligen är squash en rätt trist grönsak. Nästa sommar skall jag fundera lite mer på vad jag egentligen gillar. Mangold går definitivt bort. Men spenat är ju rätt gott. Så det får det bli istället.

På onsdag skall det visst bli mulet och regna. Så det finns trots allt en del att se fram emot. Man får inte ge upp. Bakom varje värmebölja står till slut ett lågtryck från Atlanten och väntar. När man är som mest less på att svettas och tvingas duscha fem gånger om dagen, förskjuts detta lågtryck från brittiska öarna hit. Har man tur blir det regn, vilket gör att skogen doftar gott och man slipper vattna. Kanske kommer jag bli lite gladare och mindre ledsen över all ondska i världen.

Peter



 

2 kommentarer:

Inger sa...

Kom att tänka på att jag för länge sen såg ett recept på en kaka med squash så jag googlade och hittade flera. Här är ett: https://www.ica.se/recept/birgittas-squashkaka-433964/

Jag har aldrig testat squashkaka, men vet du inte vad du ska göra med all squash så kanske det kan vara ett alternativ.

Peter sa...

Jag får väl kolla efter recept. Kaka låter ju lite kul.