onsdag 14 juli 2021

Hej vänner!

Ni som läst min blogg regelbundet vet att jag inte är så förtjust i värmeböljor. Det finns andra som tycker att det är helt okej med 30 grader i skugga. Men det tycker inte jag. Sådan värme gör mig bara trött och svettig. Dessutom blir jag sur och irritabel efter några dagar. För jag sover illa när det är varmt inne. Jag kollade och såg att jag har 27 grader inne för närvarande. Vilket är minst 7 grader för mycket. Jag vet inte varför jag har så svårt för värme. Men jag gissar att det beror på att jag till så stor del delar genetik med neandertalarna. Den kände biologen Svante Pääbo har ju visat att de flesta av oss har några procent neanderthal-gener i oss. Men jag har ju mest sådana och bara någon procent av gener från modern människa i mig. Så jag är byggd för att leva i närheten av inlandsisen och på den europeiska tundran för tusentals år sedan. Vilket förklarar både mitt utseende och svårighet att stå ut med värmeböljor.

Just nu är det värmebölja i Kanada och västra USA med temperaturer på över 40 grader. Ibland uppåt 50 grader. Det är visst den tredje värmeböljan med sådana temperaturer på rätt kort tid. Bortsett från allt mänskligt lidande som detta medför undrar jag hur det går för djurlivet i Klippiga bergen. Dessutom brinner det överallt. Denna utveckling stämmer väl överens med det som klimatforskare sagt. Att antalet värmeböljor och stormar kommer att bli fler. Men jag vet inte ens nu när effekten av klimatförändringen blir tydligare och tydligare kommer få någon klimatförnekare att säga: ”det ligger kanske något i det ändå”. Sannolikt kommer de fortsätta framföra att klimatkrisen är en sammansvärjning för att få kontroll över mänskligheten påhittad av ”globalisterna”. Vilket i de här kretsarna är en omskrivning för judarna. Som den judiska vetenskapsmannen Einstein så riktigt sa: ”Två saker är oändliga: mänsklig dumhet och universum; och jag är inte säker på det andra.”

Igår fick jag min prostata undersökt i en datortomografi-apparat. Det har den blivit en gång tidigare. För er som inte varit med om detta, kan jag berätta att det är en rätt spännande historia. Efter lite förberedelser så får man klä av sig allt utom kallingar och strumpor. Sedan förs man in i ett rum där det står en apparat som ser ut som en stor bakugn, fast vit. Framför den är en brits som man får lägga sig på. Sen berättar en snäll sköterska att det kommer bullra en del under undersökningen. Hon frågar också vilken radiokanals musik man vill lyssna på medan man undersöks. Jag valde P2. Därefter får man hörselproppar och hörlurar. Sedan rullas man in i apparaten som en limpa som skall gräddas och det är rätt trångt därinne. I hörlurarna frågar sköterskan om det går bra. Så börjar musiken. Men det är helt onödigt för samtidigt börjar det bangla och bångla, något överjävligt i maskinen. Så man här absolut inget av den musik, man bett att få höra. Ibland blir det tyst några sekunder. Sedan kommer en röst som säger: ”nästa scanning tar fem minuter” och oväsendet börjar igen. Efter en halvtimme är det klart och man är färdiggräddad och åker ut ur ugnen. Sköterska berömde mig för jag legat så still därinne. Vilket var konstigt. För man har liksom inget val, så trångt är det. Jag undrar hur de gör med riktigt feta människor? Det måste vara svårt att få in dem. Men om man lyckas med det måste det finnas risk att de fastnar därinne. Blir fast i hålet, som när Nalle Puh fastnade i Kanins dörrhål.

Man bör vara rädd om språket. Inte använda det hur som helst. Nu läste jag att någon tjej skrivit i tidskriften Fokus att hon ”hatar” Centerpartiets ordförande Annie Lööf. Inte att hon tycker illa om Annie Lööfs åsikter eller om Centerpartiets politik. Utan att att hon hatar Annie Lööf som person. Om skribenten verkligen gör det, borde hon nog gå i terapi. Men det tror jag inte hon egentligen gör. Utan att hon utan eftertanke använder ord som ”hat” alldeles för lättvindigt. Jag är väl inte heller så förtjust i Annie Lööfs åsikter eller i det parti hon företräder. Speciellt inte nu när man vill minska på det för naturen så viktiga strandskyddet och vill tillåta så kallade skogsägare få större möjligheter att avverka skyddsvärd skog. Men det är inte bara jag kritisk till, utan i stort sätt hela miljörörelsen. Så för att säga sig vara ett ”grönt” parti, är det ju rätt dumt att bli osams med oss naturnördar. Men trots det ”hatar” jag verkligen inte Annie Lööf. Fast jag är rejält sur på henne. För det ”hatas” alldeles för mycket, tycker jag. Som om ordet hat mist sin betydelse och börjat betyda samma sak som ”inte tycka om”. Kan man inte spara på hatet till killar som Hitler, Stalin och Franco. Folk väl värda att hata. Vad gäller Annie Lööf, kan det väl räcka med att tycka att hon är lite smådum.

Jag vet inte ens om jag hatar Donald Trump. Men jag får kräkreflexer och mår illa bara jag ser fanskapet. Jo, jag tycker så gediget illa om den gubben, att det gränsar till hat. Vilket ni som läser min blogg har fått ta del av under flera tjatiga år. Men nu försöker jag låta bli att tänka på eller skriva om otäckingen.

Det är för mycket folk i Visby. Det är faktiskt svårt att ta sig fram. För närvarande är det fler turister än fastboende på Gotland. Många av dem går runt i Visby i värmen konstigt nog. Förr brukade det varma dagar inte vara så farligt, då många åkte till stranden och badade. Systembolaget släpper ju på grund av coronan bara in ett visst antal åt gången. Så köerna dit blir över hundra meter långa på dagarna. Vilket är bra för min nykterhet. För jag orkar inte stå i en jättelång kö bara för att få köpa en flaska Rosé. Så oftast blir det inget.

Mina squash växer som bara den och blir jättestora på kolonilotten. Nu har jag gjort biffar, moussaka och ratatouille med couscous av dem. Så nu börjar jag få svårt att komma på något att använda dem till. Dessutom är det lite trist i längden att äta squash nästan varje dag. Jag försökte ge bort till mina grannar på kolonin. Men de har egna squash som frodas. Eller så gillar de inte squash. Så jag får bära hem jätte-squash och tillreda på alla sätt som finns. Tacksam för tips (tack Inger förresten).

Det är alltså varmt som i helvetets sjätte krets. Som enligt Dante Alighieri är ett jävligt varmt ställe, där kättarna har ett helvete. Själv har jag ju också mist min tro och förnekat gud. Kanske är det därför jag straffas på detta sätt för närvarande. Men från Atlanten brukar till slut lågtryck förskjutas in över landet och frälsa oss från ondo och kyla ner och förbarma sig över syndare som mig. Som då får lust att falla på knä i tacksamhet över att värmeböljan tryckts bort till Ryssland. Vi neandertalare mår inte bra när temperaturen är över 20 grader. Då gömmer vi oss helst i våra grottor väntar på en trevlig sval dag med lite småregn.

Peter

 




 

Inga kommentarer: