tisdag 6 juli 2021

Hej vänner!

För närvarande har jag det jävligt ostädat. När solen skiner och det är sommar har jag svårt för att vara inne och städa. Så här råder ett visst förfall. Jag borde skärpa mig och göra något åt saken. Men idag skiner solen igen, så det blir säkert inget gjort åt eländet. Jag är rätt noga med att städa muggen. För smutsiga toaletter är jätteäckligt. Likaså gillar jag inte smutsiga köksgolv. Men i övrigt är jag rätt flexibel vad gäller städning. ”Bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete”, som hört någonstans. Men när jag ser mig om, så skäms jag lite. För M är på jobbet och det är faktiskt min uppgift att städa, har jag hört.

Annars är jag på dåligt humör. Jag läste att man nu vet vilka som sköt ihjäl den lilla flickan i Botkyrka förra året. Men de håller sig tydligen undan rättvisan och kommer säkert neka till brott när de åker fast. Men i Expressen stod det att efter detta mord, hade det använda vapnet och flyktbilen används som rekvisita vid inspelningen av en musikvideo med rap-musik. Som säkert kommer belönas i någon jävla musikgala i P3 nästa år. Jag känner mig uppgiven och rätt ledsen när jag läser om hur det har blivit. Det skjuts ju ihjäl någon var och varannan dag. Även om gangstergängen oftast skjuter ihjäl varandra, så är deras respekt för människoliv tydligen lika med noll. Så i slutändan kan det drabba vem som helst. Det kan räcka med att du har en affärsverksamhet och vägrar betala för ”beskydd”. Eller att du ber någon som kör runt i bil och spelar musik i 100 decibel, att dämpa sig, för att någon lättkränkt jävel mördar dig. Eller att du vittnar när du ser någon bli ihjälslagen, för att du skall få ditt liv förstört. Hur fan blev det så här?

Jag läste också att Centerpartiet kan tänka sig att låta statsministern bli statsminister igen, om han går med på att låta folk bygga på strandtomter vid sjöar. Vilket kommer hindra andra människor att gå runt dessa sjöar och det kommer bli fler privatiserade badplatser. En utveckling som jag personligen är mycket emot. Likaså skulle privata skogsägarna få bestämma friare hur de skulle få använda sin skog och slippa ta den naturhänsyn, som vi naturnördar tjatar om. Centerpartiet vill väl visa solidaritet med en del av sina väljare på landsbygden, gissar jag. Men min uppfattning är att naturtillgångarna i landet tillhör oss alla, även om vi kan arrendera ut dem till brukare, om allemansrätten och andra regler följs. Men ingen borde egentligen kunna säga att: ”det här är min skog”. Inte heller att ”jag äger den här gruvan”. För det är, som sagt, vår gemensamma egendom. Så tycker jag och så tyckte min farsa.

Som ni kanske märker är jag inte på något vidare humör för närvarande. Mungiporna pekar neråt och serotoninet närmar sig ”empty” på mätaren. Jag hade tänkt byta miljö och aktivera mig. Men så kom lite sjukvårdsåtgärder och satte stopp för detta.

Förut hade jag ju en svanslös katt som jag brukade prata med när jag kände mig ledsen. Han kände absolut när jag inte mådde riktigt bra. För då kom han alltid och la sig i mitt knä eller på min mage. Då brukade han ligga och titta in i mina ögon och jag kände någon sorts gemenskap och tröst. Som vi delade denna stund i livet och som nuet var det enda viktiga. Dessutom försökte han inte muntra upp mig och gav fan i att prata en massa om mitt mående. Det var skönt. Man kunde ligga på sängen med sin katt på magen och tänka: ”här ligger vi detta universum och lever. Just precis nu förhåller det sig på detta sätt”.

Nu skall jag gå ut en sväng och kolla läget.

Peter



 

1 kommentar:

Inger sa...

Åhhh vad jag gillar den bilden. <3