torsdag 4 juni 2020

Hej vänner!

Klockan är 3:45 och jag har varit vaken en stund och ätit frukost. När jag vaknade var jag på utomordentligt dåligt humör. Jag kände mig ledsen och arg. För jag är trött på all jävla dumhet och ondska.

Det är så här. I USA har en kille blivit mördad av en polis. Det är inte första gången det händer och risken att bli dödad eller misshandlad av en polis i det landet verkar öka med hur mycket av färgpigmentet melanin, man har i huden. Detta har av förståeliga skäl lett till demonstrationer. Som så ofta förr har en del obehagliga typer passat på att stjäla och förstöra för sina grannar. Inte minst har visst affärsägare med asiatisk bakgrund drabbats av att deras affärer plundrats. För det finns visst de som inte gillar asiater och deras relativa framgång i USA. Hela saken är obehaglig och otäck. Men USA är ju ett land där polisen alltid tar fram pistolen, när de stoppat en bil som kört mot rött och där vilket stolpskott som helst kan gå in och köpa en pistol. Det är lika lätt som att köpa en mobiltelefon här. Alltså ett sedan länge våldsamt samhälle. Även om den förra presidenten var till hälften från Afrika, så finns det många i det landet som är dumma rasister. Men det finns det ju här också.

Men nu har några tydligen varit så omdömeslösa och hänsynslösa att de med anledning av ovanstående, kallat till ett massmöte på Sergels Torg i Stockholm. Detta trots att det är  olämpligt, olagligt och medför risk för smittspridning av det jävla viruset. Hur fan tänker sådana människor. Tänker de ”det drabbar ju mest folk över 70, så vi behöver inte vara så oroliga”. Eller tänker de: ”Black Lives Matter, så gamla gubbar och tanter får stå ut med att deras liv ”don´t matters”, så mycket. De tänker nog inte ”att om den där Peter får eländet kolar han nog vippen. Lite tråkigt, men det är smällar man får ta.”

Nu kommer väl detta möte med flera tusen deltagare, som säkert ropade slagord och som därigenom ledde till att fler blev smittade, leda till ytterligare belastning på sjukvården. Men de som initierade detta möte, tycker väl att de själva är så viktiga, att redan sliten vårdpersonal, inte skall klaga.

Det finns säkert poliser i Sverige som han rasistiska fördomar. För det finns uppenbarligen inom alla yrkesgrupper, folk som är lite tomma i kartongen. Men vi bor inte i USA och jag förstår inte varför allt dumt därifrån skall hit och göras till en del av vårt samhälle. Nog fan skall dumheter som att dricka läsk till maten, rapmusik och bröstoperationer importeras. Nu tydligen också upplopp och bråk. Jävla dumheter. Är det någon typ av våld som just nu utgör ett hot mot människor är det väl det jävla skjutandet och sprängdåden, som de kriminella gängen ägnar sig åt. I Sverige är det väl större risk att stryka med i en sådan uppgörelse, än när man blir häktad av polisen. Så när pandemin är över kanske man i första hand borde protestera mot detta våld.

Ni som läser denna blogg vet vad jag tycker om den nuvarande så kallade presidenten i USA. Så jag skall inte tjata. Han gillar ju också massmöten förresten. Men som sagt det är inget att ta efter i dagsläget.

Peter




Inga kommentarer: