tisdag 8 oktober 2019

Hej vänner!

Jag begriper mig inte på religion. Det är bara att erkänna. Kanske är det en brist. Jag vet inte. Men om denna vidskepelse ändå var en någon sorts oskyldig hobby som folk ägnade sig åt. Som golf eller lägga pussel. Men det är det inte. För det är väl just religion och till den gränsande politisk extremism, som ställt till mest jävelskap i världen. Själv tycker jag lika illa om bägge dessa företeelser och tycker att den typen av tänkande bör motarbetas. Jag ser ingen anledning att respektera rent oförnuft när detta ställer till så mycket skada som religioner har gjort.

Jag vet att de flesta religiösa människor inte är extremister och att jihadister och Knutbygänget är toppen på galenskapens berg. Men i USA säger visst hälften av befolkningen att de tror ordagrant på skapelseberättelsen. Sannolikt tycker de väl också att deras uppfattning vad gäller detta, bör respekteras. Katolska kyrkan anser att det är någon typ av brott att använda preventivmedel. De tycke väl också att deras uppfattning är värd respekt. Muslimer säger att det som står i Koranen är guds egna ord. Fast deras gud i så fall rekommenderar stening av otrogna och andra barbariska straff. Det skall man väl också respektera av någon anledning. Alla tycks vara eniga om att homosexualitet är något som gud ser strängt på och att han därför behöver deras hjälp att jävlas med homosexuella människor. Utom svenska kyrkan som nu bytt uppfattning vad gäller detta. Men den har ju som pastor Jansson sa ”ingen bestämd uppfattning om någonting”. Fast varje vecka står även präster där och säger att de tror på jungfrufödelse och evigt liv. Men det är ju mest korkat. Men egentligen inte mer korkat än att tror ordagrant på skapelseberättelsen.

I islams namn mördas det på löpande band. I Burma dödas och förföljs den hinduiska gruppen Rohinjas av buddister, under ledning av massa hysteriska munkar. Hundratusentals unga kvinnor dör i illegala aborter för att påven och hans prästerskap ställt till det. Ett prästerskap i vilket det förresten ingår ett helt gäng av pedofiler. Sen finns det ju massa konstiga sekter som förstör livet för unga människor och sätter konstiga idéer i skallen på dem och snor deras pengar. Min slutsats är att religion i sig är oförnuftig och ovärdig människan. Dessutom ställer den till mycket skada.

Nu på morgonen hörde jag en kille som sa att om man inte får skära bort förhuden på pojkbebisar så kan man inte leva som jude i Sverige. Det hade visst med massa tradition och eftersom nästan alla judar utförde denna onödiga misshandel av små bebiskillar, så måste man få fortsätta med det. Varför det undrade jag. Men det var jävligt oklart. Jag gissar att gud av någon anledning tycker illa om små bebiskillar och tycker om när man gör illa dem. Annars skulle han väl, allsmäktig och stor som han är, se till att små judiska killar föddes utan förhud. Och sådana dumma, grymma och oförnuftiga traditioner måste man tydligen respektera. Men sorry, det kan jag inte göra. För det är dumt. Vad än någon jultomte till gud än har för synpunkter. Vill vuxna män ta bort sin förhud, så varsågod. Men att utsätta spädbarn för sådant är misshandel. Sedan får gud säga vad han vill.

Peter




Inga kommentarer: