lördag 28 september 2019

Hej vänner!

Klockan är 5:28 och jag är inte på något vidare humör. Men det är dumt för egentligen finns det ju en del att vara glad över. Som demonstrationerna över hela världen för klimatet igår. Bara se så många unga människor tillsammans protestera mot att så lite görs för att undvika en eventuell klimatkatastrof kändes bra, även om orsaken var sorglig. Jag läste att redan nu har människor på lågt liggande öar i Stilla Havet börjat lämna dessa, för de håller på att översvämmas. De flyr till Nya Zeeland till exempel. Så det är inte längre bara att oroa sig för vad som skall hända. Det händer nu.

En sak som gör mig sur är de som på osakliga grunder och av ren jävla dumhet skriver
elaka saker om Greta Thunberg. Som ägnar sig åt ironi och sarkasm. Utan att komma med ett enda argument, mer än personangrepp. Jag såg att USA:s president, sin vana trogen, twittrat ut något dumt om Greta. Nu är det väl inte så mycket att bry sig om vad det jävla stolpskottet skriver. Han tycks ju vilja bli någon sorts ledare för världens samlade dumhet. Fast det irriterar mig lik förbannat att han och andra dumma gubbar är överlägsna och dumma mot Greta Thunberg. Hon framför ju bara vad hundratals forskare och FN:s klimatpanel säger. Och det måste hon väl ha rätt att göra utan att bemötas på detta respektlösa sätt.

Så jag är alltså glad över unga människors engagemang och vilja att förändra det som måste förändras. Men i övrigt är jag rätt sur på det mesta. Men ni som läser denna blogg regelbundet vet ju att jag minsann inte alltid är någon lustigkurre. Det är kanske därför så få läser vad jag skriver. De vaknar glada och positiva. Men så läser de min blogg och får dagens dusch av negativ energi och går böjda och bekymrade till sitt arbete. När de framåt kvällen börjar må bättre efter kvällsgroggen, tänker de, ”den sura gubbens sura texter skall jag minsann undvika i fortsättningen”. Fast då missar de ju de små stunder av lätt mani som leder till att jag ljuger ihop historier om mina intressanta släktingar förstås. Men någon sådan berättelse är inte aktuell den närmaste tiden. Så det är ingen idé att läsa på denna blogg, om man vill bli uppmuntrad och glad. Gör något annat och trevligt istället,vet jag.

Som ni vet brukar jag ibland hämta inspiration i bibeln när jag skriver . Förut har det väl ofta varit ur Höga visan och Ordspråksboken. Kärlek och klokskap har minsann varit min melodi. Men nu skall jag koncentrera mig på gnällmånsen Jeremia och Klagovisorna. Så det så!

Men som Ior säger ” Man ska inte klaga. Jag har mina vänner. Någon pratade med mig senast i går.” Tack för det vänner.


Peter







Inga kommentarer: