måndag 9 september 2019

Hej vänner!

Det har skjutits som vanligt. Den här gången var det tydligen i Nacka någon sköt med automatvapen och lyckades träffa två oskyldiga människor, som bara hade otur. Kanske kommer statsministern framträda och åter en gång påpeka att det är ”oacceptabelt” att det skjuts på det här sättet. Han brukar säga att det är just oacceptabelt. Vilket egentligen verkar rätt onödigt att påpeka. Alternativet vore ju att det var acceptabelt att försöka skjuta ihjäl sina medmänniskor med vapen.

Den här skytten var tydligen dessutom en person som inte var någon van skytt. För han lyckades sprida kulor runt sig som gödselspridare. Han hade uppenbarligen inte fått den utmärkta utbildning i skyttekonsten som fanjunkare Knapp bedrev, när jag gjorde min värnplikt. För på den tiden fanns det fanjunkare. Det var väl någon sorts officerstitel som några tilldelades, fast de inte gått på Karlberg. Jag tror att man senare avskaffade denna officersgrad. Men på 70-talet fanns det fanjunkare och de jag träffade med denna titel var trevliga gubbar. Till skillnad från en del andra befäl. Som man ibland nog fått överväga att skadeskjuta i händelse av krig. För sin egen säkerhets skull. Men fanjunkarna var ofta lite äldre gubbar utan ambition eller möjlighet att gör karriär. De jag hade att göra med var bra gubbar. Vi som gjorde vår värnplikt i flygvapnet var väl inte heller direkt några elitsoldater. Men vi fick ju öva en del skjutning och marscherande iallafall. Jag minns att vi vid avslutad övning brukade ge den fanjunkare som fått stå ut med oss en flaska Kaptenslöjtnant, som var någon sorts blandning av konjak och likör som då såldes på systemet, för att visa vår uppskattning. För vi var rätt dåliga, men snälla soldater.

Jag måste säga att jag är rätt less på all jävla kriminalitet som plågar detta land. Det mördas, misshandlas, våldtas, stjäls och jävlas och det verkar bara bli värre och värre. Faktiskt mår jag psykisk dåligt av att läsa eller höra om det. Det är som jag de sista åren blivit mer hudlös och känslig. När jag var yngre blev jag väl mest förbannad när jag hörde hur samvetslösa brottslingar jävlades med sin omgivning. Men numera blir jag också rätt ledsen och berörs i själen på ett annat sätt. Det är väl för att testosteronet börjar ta slut och jag gått in i det gråtmilda manliga klimakteriet. Fan ta alltihop.

Nu måste jag ge mig iväg för att kontrollbesiktigats på lasarettet. Får se om det blir körförbud eller om jag går igenom den här gången. På den tiden mina bilar var av mindre bra kvalité och då varje besiktning var en utmaning, så brukade jag tanka rätt mycket K-sprit för att på så sätt förbättra avgasernas innehåll. Men det bör man låta bli när man besiktigar sig själv. Möjligtvis kunde man ta ett litet glas Kaptenslöjtnant. Men den drycken slutades säljas på systemet 2007. Vi hörs!

Peter


Inga kommentarer: