söndag 18 februari 2018

God kväll vänner!

Jag läste just att de pågående olympiska spelen fått sitt först dopingfall. Det var tydligen en rysk deltagare i den för åskådarna oerhört tråkiga sporten curling som dopat sig. Då undrar man "varför det"? Nog för de där stenarna de spelar kula med verkar väldigt tunga. Men man skall ju inte bära dem så långt. Så det måste vara för att öka frekvensen i det fåniga borstande framför stenen som kräver uthållighet och kraft. Inte för jag visste att det var så jobbigt att man måste förbättra frekvensen i borstandet med hjälp av otillåtna medel. Men kanske det var någon sorts medel för att göra det hela lite roligare. Själv tycker jag till exempel att det är tråkigt att spela kubb nykter. Men med goda vänner och lite sprattelvatten är det rätt kul. Men det hjälper absolut inte upp prestationerna hos de tävlande. Så ur fusk-synpunkt är det värdelöst. Även om man även i detta sammanhang kan borsta rätt flitigt.

En sak som är lite trist med att skriva en blogg som är offentlig är att man inte vill bli för privat, fast man vill vara personlig. Det finns liksom en hårfin gräns där som jag försöker hålla på. För det mesta är det väl inget större problem. Men just nu är mina tankar så upptagna av saker som hänt mig som jag skulle vilja skriva ned. Saker som känns viktiga och som jag skulle vilja berätta om. Kanske också skriva av mig. Men det här är ju inte rätt forum för det.

Det är svårt att skriva om sig själv på det viset. Jean-Jacques Rousseau skrev ju en bok om sig själv som hette "Bekännelser". Där börjar han med att tala om att han avser skriva ner hela sanningen om sig själv och sitt liv. Intet skulle döljas eller förtigas. Men sedan har jag läst att han både förteg och dolde jävligt mycket av sitt liv.

Kejsar Marcus Aurelius skrev ju också om sig själv i sin bok "Självbetraktelser". Han levde ju på 100-talet e.kr. och hann med att fundera på ditt och datt när han inte jobbade med att slå ihjäl germaner. Han sa förresten: "Skaka av dig allt, alla irritationer och distraktioner, och uppnå fullkomlig tillfredsställelse". Låter som ett gott råd. Som jag gärna skulle följa och jag kunde. Vore enkelt om det handlade om myror. Får man på sig sådana kan det ju löna sig att skaka på sig så brukar de flesta ramla av.

Jag läste förresten att det finns myror som har någon sorts sjukhus där de vårdar sjuka kamrater som skadat sig. Om ni inte tror mig kan ni läsa om det här: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/hjalpsamma-myror-bar-hem-skadade-for-vard. Deras sjukhus är säkert utmärkta och byggda med det gemensammas bästa för ögonen. Alla har dragit sitt strå till stacken för att det skall bli så bra som möjligt. Inga konsulter och byggbolag har tjänat pengar eller fuskat vid bygget av dessa myrors utmärkta vårdanläggning.

Peter

Inga kommentarer: