onsdag 8 november 2017

God morgon vänner!

Det är alltså onsdag och jag är ledig. Det känns rätt bra  även om jag känner mig piggare än när jag bestämde mig för att gå ner i arbetstid. Men jag har känt mig lite otillräcklig sista tiden och önskat att jag med min arbetsinsats kunnat göra mer. Men ingen jävel skall säga att jag inte gjort mitt bästa utifrån mina förutsättningar. Jag har ta mig fan gjort så gott jag kan.

I natt hade jag en lite speciell dröm. Jag drömde att jag var på någon sorts lokal där jag skulle undervisas i att spela klarinett. Det gick dåligt och jag fick övergå till att spela någon sorts flöjt som lät som fågelkvitter. Men sedan var det någon som började spela ett mycket vackert musikstycke på cello. Så i drömmen komponerade min hjärna mycket vacker musik. När jag vaknade kom jag inte ihåg hur det lät. Vilket är tråkigt, för det var oerhört vackert. Antagligen är det något som jag vid något tillfälle lyssnat på, som nu dök upp i drömmen. Men vilket det är vet jag ju inte. För jag har ju glömt hur det lät.

Som jag skrivit om tidigare har jag en fågelmatargrej i form av ett rör av nät som man kan fylla med jordnötter. Förut var det mest blåmesar och talgoxar som nyttjade denna resturang. Men den senaste tiden är det som Visbys alla gråsparvar och pilfinkar hittat hit. De sitter i klungor och glufsar i sig jordnötter som ungar framför Melodischlagerfestivalen. Men jag tycker det är bra. För jag gillar gråsparvar och pilfinkar. Det är liksom ödmjuka fåglar som sällan får höra något positivt sägas om dem. Kanske inte så mycket negativt heller. De sitter mest i buskar och kvittrar och varken stör eller irriterar. Men alltför sällan får de beröm för sina insatser eller sitt utseende. Fast om man tittar noga så är de faktiskt fina, tycker jag. Fina bruna schatteringar på en liten rund kropp. Och det är trevligt att höra deras kvitter när man går förbi en buske med gråsparvar. Vi liknar faktiskt varandra jag och gråsparvarna på något sätt. Lite runda och inte så färggranna går vi runt i världen och gör så gott vi kan. Fast de är lite bättre. För de kan flyga.

Jag såg igår att man redan börjat julskylta i en del affärer. Man har också börjat sälja julmust. Det känns lite tidigt tycker jag. Fast det är ju snart jul. Denna frosseriets och slöseriets högtid som firas till minne av Jesus födelse. Som ni vet står det att han föddes i Bethlehem. Men det gjorde han säkert inte. För vid den lokala skattskrivning som genomfördes av guvernören i Syrien Publius Sulpicius Quirinius år sex e.kr. var det ingen som behövde resa någonstans för att bli skattskriven. Dessutom vet man att den elaka kung Herodes dog fyra år före det år då Jesus skall ha fötts. Så honom fanns det ingen anledning att fly till Egypten från. Detta har jag läst i en artikel av historikern Dick Harrysson. Så det stämmer nog. Men huruvida Jesus är född i ett stall och om det i detta stall fanns får och åsnor visste inte Dick Harrysson. Ej heller om några herdar kom dit. Mycket är alltså osäkert om denna förlossning. Men att modern var jungfru och oskuld är helt klarlagt. Likaså att hon befruktas av den helige ande på något icke penetrerande sätt. Men vad gäller tid och plats för resultatet av denna befruktning, är det mycket som är svårt att tro på.

Trevlig onsdag



Peter

Inga kommentarer: