söndag 19 november 2017

God kväll vänner!

Det finns en frukt som heter passionsfrukt. Den är rätt god. Men varför den har detta namn vet jag inte. Passion kan tydligen betyda två saker. Det kan handla om Jesus död på korset eller någon sorts förälskelse där man helt tappar huvudet och är snäppet tokigare än när man är mer vanligt förälskad. Fast även då är man ju inte riktigt klok i huvudet. Men huruvida frukten fått sitt namn efter korsfästelsen eller den passionerade kärleken vet jag inte. Bägge sakerna är ju i och för sig svårhanterliga. Men om man måste välja så är korsfästelse nog värst. Men passion kan också vara jobbig och smärtsam. Men vad denna frukt har med detta att göra vet jag inte. Men kanske den på något sätt påverkar känslolivet och gör en mer lättförälskad. Vem vet. Men passion är ju en jobbig historia och vill du slippa drabbas är väl bäst att välja bort denna frukt och ta en banan istället. För säkerhets skull.

I bibelns står det ju att Eva bjöd Adam på kunskapens frukt. Denna brukar ju avbildas som ett äpple. Men det står inte in bibeln att det var ett äpple. Det var det nog inte. Utan det var nog en passionsfrukt. För när de käkat denna frukt upptäckte de att de var nakna. Vilket är jävligt konstigt att de inte lagt märke till tidigare. Jag tror att de upptäckte att de var förälskade i varandra och det på ett rent passionerat sätt. Innan hade de mest gått runt i paradiset och funderat på vad som är meningen med alltihop. Men så käkade de en passionsfukt och älskade så passionerat att hela paradiset gungade. Men varför gud blev sur och körde ut dem ur Edens lustgård vet jag inte. Kanske de var högljudda i sin kärlek och störde gud. Sådana grannar kan vara jobbiga och pinsamma att möta i trappen dagen därpå.  Eller så ropade Eva högt "åh gud" under akten så han trodde hon ropade på honom. Kanske flera gånger till och med så han ledsnade att på att springa dit stup i kvarten. Vem vet? Hur som helst blev utkörda ur paradiset.

Passion är alltså besvärligt att drabbas av och bör undvikas om möjligt. Detta vare sig det handlar om att bli korsfäst eller tokigt förälskad. Och bor man lyhört bör man inte hålla grannar vakna om nätterna. Men bor du i ett paradis bör man käka passionsfrukt, för då märker man att ens fru är naken. Vilket är trevligt.


Peter

Inga kommentarer: