lördag 17 december 2016

Och det hände sig vid den tiden att Peter var i Stockholm över helgen. Det lackar mot jul. Det har för mig varit ett ovanligt år på så sätt att jag blivit morfar. Det känns kul och spännande. Men det är lite konstigt att ens barn som man känt sedan hon var barn själv har fått ett barn. Det påminner en om tidens gång och hur ”släkten följa släktens gång” som det står i psalmen ”Härlig är jorden”.

Fast så jävla härlig tycker jag inte jorden är för närvarande. För mycket mord, övergrepp och jävelskap för att vara härlig, enligt min uppfattning. Jag känner mig faktiskt väldigt orolig för hur det skall bli med allting. Det är ju advent och det ordet betyder visst ankomst på latin. Men i år väntar man ju mest på hur det skall bli när när en ny president ankommer till Vita Huset och vad han och hans kollega och kompis i Moskva skall hitta på för jävelskap. Säkert något elakt och dumt. För det är sådant som den typen av människor brukar vara bäst på.

Jag funderar på att sluta lyssna på nyheterna för de gör mig bara nedstämd. Men att lyssna på småbarn som skrattar blir man glad av. Det är liksom motsatsen till att se tokpresidenterna på TV. Det gör en ju bara ledsen och förbannad.

Ute är det en grå decemberdag. Jag vägrar ge mig ut. För stan är full med människor som rusar runt och köper julklappar. Om någon vecka kan de köpa mycket av det de köper idag för halva priset. Det känns lite surt. På det sättet är det bra med Systembolaget. Där är det minsann ingen mellandagsrea efter jul. Det är bra.

 En sak som börjat reta mig alltmer förresten är dricks. Numera när man går på krogen och vill betala med kort så får man själv slå i beloppet på någon sorts maskin. Det är väl bara för man skall betala mer än vad käket och vänligheten att ställa fram denna kostade. Själv höll jag på att slå in min pin-kod istället för summan för några dagar sedan. Det hade blivit en jävla dricks på flera tusen om jag inte märkt detta i tid. I Singapore är det förbjudet att ge dricks och det är utmärkt. Jag menar, inte ger vi poliser dricks eller folk som sitter i kassan på ICA. Vi tänker att de skall vara trevliga och hjälpsamma trots att de bara får lön för att sköta sitt jobb. Och trots att det inte är så välavlönat. På min ICA affär i Visby är de som sitter i kassan alltid snälla och hjälpsamma trots att jag aldrig ger dem någon dricks. Så jag begriper inte varför folk som ställer fram tallrikar, utan att se sura ut, skall få dricks. Själv skulle jag naturligtvis bli glad om min arbetsgivare av tacksamhet för mina insatser gav mig den miljon jag så väl förtjänar. Men någon dricks från de brukare av mina tjänster som besöker mig vill jag inte ha. Jag försöker göra mitt bästa ändå.

Som ni kanske märker är jag lite sur för närvarande. Har lågt ph i hjärnkontoret. Men det blir nog bättre om några timmar får vi hoppas. Kamrat katten är i Visby och tas om hand av vår snälla granne Gunvor. Så han har det säkert oförskämt bra. Han kommer säkert bara se sur ut när jag kommer hem. ”Jaha kommer du. ”Det var det ingen brådska med. För jag tycker faktiskt mathållningen och den övriga servicen är klart bättre här intill," kommer han att säga.

Peter

Inga kommentarer: