tisdag 27 december 2016

Hej vänner!

Stormen Urd drar över södra delarna av landet men är visst i avtagande. Den har visst ställt till en del översvämningar och elavbrott som stormar brukar göra. En del träd har väl också blåst omkull gissar jag.

Som ni säkert var Urd en av nornorna. De andra hette Verdandi och Skuld. De var de som bestämde människornas öde. Urd var på något sätt inblandad i den tråd som bestämde varje människas livslängd och jag tror att det var hon som klippte av tråden, när det var dags att avsluta den människans liv. Det var nog bra att vara kompis med Urd för annars tog hon nog fram saxen och klippte till.

Det finns någon del av nykterhetsrörelsen som tagit sitt namn efter nornan Verdandi. Så den nornan gillade väl nykterhet och sådan är ju nyttig, har jag hört. Just nu är det ju rätt tätt på given vad gäller alkoholhaltiga drycker. Först skall jag fira nyår och då vill jag gärna dricka några glas Champagne. Sedan kommer trettonhelgen och då tänker jag äta lammfilé med potatisgratäng. Och till det är det ju väldigt gott med ett glas rött. Men sedan är det ju rätt tomt på helger ett tag. Men till påsk är det dags igen. Då skall det minsann bli inkokt lax med hollandaise och sparris. Till det ett torrt vitt vin.

Den tredje nornan heter alltså Skuld. Varför hon fått detta trista namn vet jag inte. Hon väver visst en tråd om vad som komma skall. Fast det är ju ingen som vet, utom hon i så fall.

Men vad som hänt vet vi. Jag skrev ju några år en resumé över vad som hänt under året här i min blogg. Men förra året var ett sådant skitår att jag hoppade över det. Men i år har det som hänt i världspolitiken varit så konstigt att man inte vet om man lever i en installation eller en verklighet. På mitt personliga plan har det ju varit ett utmärkt år. Jag har ju blivit morfar och det har varit kul. Men ute i världen har tokigheten och galenskapen blivit värre än vanligt. Jag känner mig alltmer främmande inför det som händer och förstår det inte. Men så är jag född år 1954 också. Samma år som Bill Haley spelar in ”Rock Around the Clock”. Så jag är jämngammal med rock´n roll, så det så. Och det är ju rätt ballt.


Peter


Inga kommentarer: