lördag 10 december 2016

Hej vänner! 

Jag är i Vasastan och ser ut på träden som är fina i svart och vitt. För det snöar i Vasastan. Det är en sådan där morgon då man tänker på hur en liten pojke sitter på en parkbänk i Tegnérlunden, innan han far iväg till Landet i fjärran och träffar sin fader konungen. Astrid Lindgren bodde ju i Vasastan och i en del av hennes sagor är Vasastan med på ett hörn.Just nu for en liten lagom tjock farbror i sina bästa år förbi med snurrande propeller på ryggen. Han vinkade till mig. För han tyckte nog att jag också är en lagom tjock farbror i mina bästa år. 

 Astrid Lindgren fick aldrig Nobelpriset i litteratur. Det var dumt för hon förtjänade verkligen detta fina pris. Bob Dylan fick ju nobelpriset i år, fast han nog egentligen inte ville ha det. Så han kommer inte hit och hämtar sitt pris. Först var jag lite sur på Bob Dylan och tyckte att han gott kunde masa sig hit. Men sedan tänkte jag efter och kom på att han faktiskt inte är skyldig att göra något som han inte vill bara för att glädja andra.

 Själv har jag vid upprepade tillfällen gjort sådant jag egentligen inte vill av rädsla för att inte göra mina medmänniskor besvikna eller sårade. Och det har aldrig känts riktigt bra. Det är på tiden att jag lär mig säga nej. Så om någon mot förmodan vill ge mig Nobelpriset i litteratur så är det inte säkert jag kommer. Ni får väl se hur det blir. Fast det är klart man får ju en hel del pengar har jag förstått. Så dem vill jag ha även om jag inte kommer och skakar hand med kungen.

 Snart är det jul. Det känns lite stressigt att tiden går så fort nu för tiden. Det är ju midsommar och julafton stup i kvarten känns det som. Idag skall jag äta julbord. Så ni skall få en rapport och kanske bilder från denna tillställning endera dagen. Att äta julbord är en konst. Man måste planera så man inte är mätt redan vid sillbordet. För det vore tråkigt. Själv brukar jag hoppa över prinskorv för den är onödig. Jag brukar inte ta så mycket skinka heller. För det får man ju så mycket av ändå under jul. Har man tur får man julskinka av vildsvin och det kan man ta om man bjuds på. Men revbensspjäll hoppar jag aldrig över. Dopp i grytan avstår jag också från om det mot förmodar bjuds på denna konstiga maträtt. Men annars smaskar jag i mig det mesta. En Gammal Norrlands akvavit skall jag också bjuda mig på. Och tänka på tallmoar, granskogar och doftande myrar över vilka långbenta älgar glider bort i diset. 

 Fortsatt trevlig helg 

Peter

Inga kommentarer: