fredag 1 april 2016


Glad fredag kamrater!

 Ibland känns det som jag skulle behöva lista varenda jävla detalj för att inte glömma den. Än så länge kommer jag i alla fall ihåg i vilken ordning jag skall sätta på mig kläderna och att borsta tänderna. Men resten av vardagen borde man lista upp. För jag är en disträ typ, som det heter. Och det är faktiskt rätt jobbigt.

Vad gäller kläderna har jag ibland börjat glömma dra upp gylfen. Så det kunde gott stå på en lista. Kunde stå före mobiltelefonen och bilnyckeln. För det är saker jag ofta måste gå upp och hämta när jag redan är på väg till jobbet. Men när jag kommer dit, sätter jag på datorn och då märker jag att jag inte har några läsglasögon. Så jag får köra hem igen och hämta dem. Och då råkar jag lägga ifrån mig mobiltelefonen i hallen. Så när jag kommer till jobbet igen har jag likt förbannat ingen mobil.

Då blir jag lite ledsen och går och hämtar en kopp kaffe och när jag tar kaffet lägger jag ifrån mig glasögonen på diskbänken. Så när jag kommer upp på mitt rum har jag inga glasögon och kommer inte ihåg var jag lagt dem. Så då får jag leta på alla platser jag varit på morgonen. Så jag letar i bilen, på toaletten och till slut i köket. Där ligger de.

 När jag kommer upp har skärmen på datorn släckts för den gör det efter 10 minuter, om man inte använder den. Men det har jag glömt, så jag trycker på starknappen varpå datorn stängs av. Sedan är det snart lunch. Fast då märker jag att jag glömt att plånboken någonstans. Så jag letar desperat i alla fickor och går ut och kollar om den glidit ur fickan och ligger i bilen. Men så kommer jag på att jag kanske glömt den hemma och åker hem för att se om den inte ligger där. Och det gör den.

Men innan jag åker tillbaks till jobbet gör jag ett snabbt besök på toaletten och lägger ifrån mig glasögonen. Så när jag kommer till jobbet ser jag dåligt på grund av detta.

Men då ger jag upp och inser att denna dag blev en dag då skrivarbete är något som får skjutas upp tills vidare. Att detta är en dag som man kisande kan använda till vemodig kontemplation över tidens gång, livets svårigheter och vad det skulle sitta fint med pension. De eventuella besök man har får man dokumentera senare. En dag då man har glasögon och ser vad man skriver. Om man kommer ihåg det.


Peter

Inga kommentarer: