onsdag 9 mars 2016

God kväll vänner!

Jag vet inte vad jag skall skriva om i kväll. Det känns som de flesta ämnen är liksom lite uttjatade. Man kunde ju skriva något lite skojigt och nedsättande om den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump. Men det har jag ju gjort förut och så det börjar också bli lite tjatigt. Dessutom verkar det gå bra för det otäcka stolpskottet, vilket faktiskt är rätt skrämmande. Ibland är det svårt att veta om vi lever i verkligheten eller i en konstig installation gjord av en psykiskt instabil konstnär. En dag kanske Donald Trump sliter av sig sin konstiga peruk och berättar att han bara spelade galen och i själva verket är elev på kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Skulle inte förvåna mig.

Jag brukar ju annars skriva om mina släktingar. Men det börjar också bli lite svårt. Naturligtvis kunde jag ju berätta om min släkting fader Willibald Uddenbergs medverkan till att Sverige blev protestantiskt. Men hans äventyr i nunneklostret i Vadstena är ju mest en pinsam historia. Och det är svårt att få reda på alla fakta då katolska kyrkan bestämt att detaljerna skall var hemligstämplade i minst tusen år. Och även vi i familjen är på ett sätt lite glada över detta. För både katolska kyrkan och vi tycker att det är lite skämmigt. Och påven bulla året därpå som hette ”Non padre Willibaldis sexualis magisterum Vadstenum” var ju bakgrunden till att Gustav Vasa bestämde sig för att säga upp bekantskapen  med katolska kyrkan samt förbjuda månggifte. Men Willibald blev ju sedan trots det kardinal i Rom, vilket gjorde att även påvedömet förföll i lättsinne och orgier. Men om detta tänker jag som sagt inte berätta!

Men jag kan berätta att kamrat katten är i toppform och hälsar till alla. Härom morgonen gav han sig på en stackars katt som kommit in på hans gård. Men den jagade han iväg så pälstussarna rök. Sådant tycker han är kul. För han gillar inte att ha konkurrens vid sina soptunnor. Kommer de en annan katt dit så säger han: ”Men va f gör du här” och far på inkräktaren så man få skämmas. Sedan kommer han tillbaks och ser snäll och oskyldig ut. Och faktiskt nästan lite stolt.


Peter



Inga kommentarer: